söndag 15 mars 2009

Min fåtölj börjar ta form!

Här är då sitsen till min 40-talsfåtölj. Resårhuset är snörat och klart. Det var inte enkelt direkt! Känns som en djungel av spiraler som står på härsan och tvärsan. På de översta bilderna ser ni när juteväven är spänd över resårhuset. Därefter var det dags för massor av kroll. Vet inte om jag är allergisk men jag nös en hel del innan det var klart. Nagelbanden mår inte heller så bra av detta. På de undre bilderna har jag lagt över entränning och påbörjat arbetet med att spänna fast den. Tydligen väldigt viktigt att den ligger trådrakt fram och bak. Denna sydde jag sedan fast med min dubbelspetsnål (ett för övrigt livsfarligt litet verktyg). Problemet med att sy fast väven var att snitsla sig fram mellan alla resårer i botten. Jag lyckades rätt bra tycker jag. Så här långt har jag alltså hunnit på tre kursdagar. Alla moment tar betydligt längre tid än vad man tror. Nästa helg bär det iväg med fåtöljsryggen till Tyresö!

Inga kommentarer: