lördag 21 mars 2009

Solen lyser, det är vår och jag är inomhus!

Idag har jag varit på kurs i Tyresö. Vi var fem stycken. Alla gamla bekanta sedan förra kursen i november förra året. Även denna gång höll Fredrika ett vakande öga på oss. Hon är otroligt bra och pedagogisk. Jag hade min stolsrygg med mig. Jag började med att rensa den på spik och gammalt snöre som spänt de fyra resårerna. Därefter snörde jag om dem först bakifrån och fram och därefter från sida till sida. Sedan var det dags för 2-trådig juteväv som jag först sydde fast runt resårknutarna och därefter spikade fast. För att krollen ska hållas på plats sydde jag sedan fast fastredningsgarnet med 5-trådig seaminggarn. Och sedan var det dags för nästan 1000 gram kroll!! Det tog ett tag kan jag säga. Jag började bakifrån och kröp framåt i en stilla takt. Och innan dagen var över hann jag med att spänna över entränning och måtta ut var jag ska göra genomdragningen. Imorgon är en ny dag och då ska jag sy kanter med knutstygn (vad det nu är). Har tagit en massa bilder. Jag lägger ut några så snart jag kan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

1000 gram kroll! Jo man tackar. Så mycket kroll trodde jag inte att det fanns.

/T

Helena Cronséll sa...

Nej, och allt i en liten fåtöljsrygg!