onsdag 9 maj 2012

Kedern påbörjad

Ikväll var det äntligen dags för tyget! Jag klippte ut alla delarna på tyget, nålade fast sitsen och spände ordentligt runtom. Därefter gjorde jag uppklipp för benen bak.

På den här fåtöljen ska jag ha en keder (uttalas tjäder) även kallad passpoal. Det är en egentillverkad snodd som du syr av ditt tyg och fäster längs t.ex. en kant. Jag sydde in ett resårsnöre i en 3 cm bred tygremsa. Kedern ska sitta runt hela sitsen vilken är 1.70 lång så jag fick skarva eftersom bredden på tyget bara är 1.40 m. Jag kritade ut var den ska sitta och sen tog jag bort tyget och klippte 1 1/2 cm utanför strecket.

Nästa gång blir jag förhoppningsvis klar med överdelen på sitsen och resten får jag fixa själv hemma.

Tyget på sitsen är på plats och nålat runtom.
Kritat runt kanten där kedern ska sitta.
Uppklippt runt benen bak.
Första sömmen på kedern.
Tyget borttaget och ska klippas 1 1/2 cm från kritstrecket.

Inga kommentarer: