söndag 20 februari 2011

Helgen är snart slut

Nu är helgens kurs över och det är faktiskt rätt skönt. Har fått en sådan ryslig rethosta och det blir inte bättre av allt damm från våra gamla fåtöljer. Känns som jag håller på att hosta upp mina lungor.

Men så här långt hann jag idag:

Vadden är uppmätt och uppklippt till hela fåtöljen och här har sitsen fått ett lager. Tunnas ut längs kanterna och hörnen.

Sen tyget som ska tvingas ut längs sidorna (riktigt tungt jobb) och spännas. Viktigt att det blir trådrakt.

Det absolut svåraste - uppklipp kring benen! Jag vågade inte ge mig på det denna gången heller utan lämnade med varm hand över till Fredrika. Och så ska allt limmas eftersom tyget är så fruktansvärt fransigt.

Uppklippen är klara och tyget är fastspikat.

Så ryggen som också måste vara trådrakt. Uppklipp även här som jag så gott som blev klar med innan det var dags att packa ihop. Fortsätter på torsdag.

Ja det var väl två bra arbetsdagar med tanke på att jag är krasslig. Nu ska jag hem och slänga mig på soffan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejochhå, nu ser det ut att gå undan ordentligt! Spännande - nu måste jag börja följa. Apan

Helena Cronséll sa...

Ja du, nu går det undan! Fast det är klart, det är ju tyget som tar tid så klart. Hoppas ändå, som den tidsoptimist jag fortfarande är, att den ska bli klar under terminen.