söndag 7 mars 2010

Dag 3 och 4 i Dalarna

I fredags bar det av till Dalarna igen och terminens andra helg av tre. Solen sken från en klarblå himmel och vägarna låg torra och fina. Vi fick faktiskt lite vårkänslor även om snön låg i höga drivor. Oj vad vackert det var. Väl framme tog huset emot med 12° inomhus. Men den nyinhandlade byggfläkten fick börja jobba direkt!

På lördagen fortsatte jag med resårerna. Nu förstår jag varför dessa stretar emot så vansinnigt. Det är nämligen sju ringar som ska ner på samma nivå som den i Huddinge vilken har fem ringar. Ringde Fredrika och frågade om det kommer att göra så stor skillnad men hon trodde inte det. Får hoppas att slutresultaten blir desamma.


Äntligen klar med resårhuset!! Vilken pärs.


Och här en bild på huset ovanifrån.


Juteväven är på plats över resårerna och ska sys fast.


Juteväven är fastsydd och kanterna är spikade.


Nålarna markerar var jag ska sy fastredningsgarnet.Fastredningsgarnet är till för att sätta fast krollet. Här är det klart.

Jag hann faktiskt lite längre innan helgens kurs var över men jag glömde ta kort. Krollet är på plats och jag har lagt entränning över. Klippt upp kanterna och påbörjat markering av genomdragen. Nästa och sista helgen för denna kurs är den 10-11 april. Då hoppas jag det är VÅR och VARMT.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det går framåt med stora kliv! Ser jättproffsigt ut!! Kollade med svärmor - hon tror att den rosa snodden från Folcker fungerar. Beskrev hur man "klär" snoddar - men det verkade var ganska svårt att få till det snyggt.

Helena Cronséll sa...

Tror också att snodden från Folcker blir bra! Jag tar med mig provet till Huddinge på torsdag och visar det för kursledaren. Hon kan ju också uppskatta hur många meter som går åt. Jag mätte ju till 9 meter men det låter väldigt mycket, eller hur?

Helena Cronséll sa...

Hörde med kursledaren och hon trodde att snoddarna skulle bli bra. 9 meter lät rimligt tyckte hon.