torsdag 11 mars 2010

Äntligen torsdag!

Så var det dags för kurs i Huddinge igen. Förra veckan hade vi ledigt pga sportlov. Det har hänt en del på två veckor. Det var ljust när jag åkte dit efter jobbet! Nu är snart våren här.

Så här lämnade jag alltså fåtöljen sist. Påbörjat arbetet med att sy av kanterna. Det är bara att fortsätta.


Även på sidorna och bak ska de sys av. Allt för att det ska bli så hårt och packat som möjligt. Här används inte kroknål utan en dubbelspetsnål. Här är första avsyningen klar.


Nästa avsyning sys med efterstygn på översidan. Även här syr man från vänster till höger och börjar med en glidknut. Man sticker in nålen på stoppningens yttersida något högre än vid första avsyningen och sticker ut den på den yttersta markeringen (1,5 cm från kanten). Därefter syr man på samma sätt som för de snedställda stygnen fast med raka stygn. Här gäller det att prima ut krollet i kanten efter hand så att den blir hård och fin.


Nu har jag varit uppe och stampat ner sitsen och dragit åt genomdragen ytterligare en gång. Nålarna visar var jag ska sy fastredningsgarnet. 5 centimeter från kanterna och 7 centimeter emellan.Och så kan det meditativa arbetet med taglet ta sin början.

Nästa gång kommer jag att bli klar med taglet och kanske även domestiken. Sen är sitsen så gott som klar. Det går verkligen undan. Det är ju ändå åtta gånger kvar. Men det behövs nog för att få tyget och snoddarna på plats. Den kommer att bli så fin.

Inga kommentarer: