söndag 28 februari 2010

Dag 2 i Dalarna


Idag är det kallt igen i Dalarna och det har kommit ytterligare en decimeter snö under natten! Tar det aldrig slut? Men jag är uppe med tuppen. Kaffet är upphällt i termosen och matlådan nedpackad. Ännu en dag i By bystuga. Nu är det dags att snöra resårer. Inget jag ser fram emot precis.

Så var dom utplacerade och fastsydda.Resårerna i mitten är färdigställda och fastlåsta. Nu ska de andra tryckas ner i lagom höjd. Det är ren mankraft som ska till. De är ca 30 cm höga från början och ska pressas ner till 13 cm från sadelgjorden räknat samtidigt som man ska spika fast dem. Otroligt svårt och fruktansvärt jobbigt. Under dagen har jag lovat mig själv att aldrig göra om det.

Mer hann jag inte idag tråkigt nog. Hade räknat med att få resårhuset klart men det var helt enkelt för svårt. Nästa helg fortsätter vi.

2 kommentarer:

Ebba sa...

"Mormor" till fotöljerna (de är Ebbas)är oerhört tacksam för att du trots blåsor och sår i händerna från första fotöljen tar dig an även den andra. Jag känner att de är i trygga händer.
I kommande vecka ska jag shoppa snoddar att smycka stolarna med. Jag är nog inne på att hitta ett band som är ton i ton med tyget. Vad tror du, Helena?
/Kajsa

Helena Cronséll sa...

Jag tror också att de ska gå i ton med tyget. Kommer att bli mycket snyggt. Jag räknade ut hur mycket snodd det går per fåtölj och det var inte så lite det. Det landade på 9 m. Låter otroligt men det är många skrymslen och vrår. Vill bara säga att det är fantastiskt kul. Kanske inte låter så på min blogg men det är det!