onsdag 14 september 2011

Kvällens vedermödor

Så var kurskväll nr 2 över och jag har lika många blåsor på fingrarna som förra gången. Den som klätt stolen senast har gått bärsärkagång med staplern. Jag blir galen!Här har jag klippt bort allt gammalt snöre som hållt resårerna på plats. Nu spretar de åt alla håll o kanter.Sågspån och trälim i en liten glutt. Ska smetas i alla gamla spikhål för att kunna få fast nya spik.När jag plockade bort träskivan på ryggen tittade dessa små raringar upp. Bäbisresårer. Otroligt söta.Och så här lämnar jag den för nu.

Trodde att jag skulle hinna påbörja resårsnörningen ikväll men eftersom jag behöver smeta in sågspånslim i alla lister, och det måste torka ordentligt, så får det bli nästa gång istället. Dessutom satt benen löst så jag limmade dem också. Om ni klickar upp den sista bilden så kan ni se ett smart sätt att tvinga ihop benen utan skruvtving. Ta ett resårsnöre och bind det mellan listerna som ska tvingas ihop, därefter snurras tråden med hjälp av t.ex en skruvmejsel tills det blir riktigt spänt. Låt skruvmejseln sitta kvar tills limmet har torkat ordentligt. Smart va? I mitt fall satt båda frambenen lösa tillsammans med listen framtill.

Inga kommentarer: