onsdag 25 april 2012

Kursonsdag

Var så länge sen jag var på kursen att jag knappt kommer ihåg var jag slutade sist. Just det, domestiken och den sydde och spikade jag fast. Därefter sydde jag fastredningsstygn fär ca 100 gr tagel. Till sist domestik som jag nålade upptill och spikade nertill och sydde små svarta stygn som kallas pickering vilka dels håller taglet på plats och dels fronten inne så den inte bullar ut.

Snedställda fastredningsstygn för tagel.
Ett tunt lager tagel fram och mer i hörnorna.
Pickeringsstyg i mitten och smygstygn upptill. Spik i underkanten.

3 kommentarer:

Ewa sa...

Vad bra att jag kan "spionera" på hur du gör - för min kurs är slut för den här terminen och jag är ungefär här där du beskriver på bilderna. Jag fick noga förklarat av min kursledare, men alltid bra att få extra hjälp av bilder. Som tur är har jag en veckokurs att se framemot på Fristad folkhögskola efter midsommar.

Ewa

Helena Cronséll sa...

Hej Ewa. Vad kul att jag kan vara till hjälp! Fråga om du stöter på något problem. Jag svarar gärna efter bästa förmåga. Lycka till med dina projekt. // Helena

Ewa sa...

Tack Helena!