torsdag 28 oktober 2010

Snoddarna

Idag hade jag ansvar för fikat till alla tanter och då hinner man inte så mycket annat. Vi är 9 stycken och det är kaffe, te, olika sorters bröd o kex, ostar och korvar, grönsaker och frukt. Och sen njuter vi av allt i minst en halvtimme. Ibland undrar man om det är fikat eller tapetsering vi är där för. Men det är väldigt trevligt.

Därför hann jag bara sy fast snodden på ett av armstöden. Det är inte riktigt likadant som vanliga smygstygn. Man tar ett stygn så nära snodden som möjligt, sen ett stygn genom snodden till andra sidan, ett stygn längs snodden, ett stygn genom snodden osv osv. Det blir väldigt fint. Sen spände jag fast dem uppe och nere och spikade.

Nästa torsdag är vi lediga. Trist. Jag tog med min lilla verktygsväska. Jag ska nämligen ge mig på pallen. Ska köpa likadant tyg som till mormors stol och sen kan mamma ha den tillsammans med fåtöljen och vila fötterna på.

Inga kommentarer: