onsdag 22 september 2010

Så var det dags...

...igen. Ikväll blev jag klar med de båda hörnen på sitsen. Det var ganska pilligt eftersom det inte gick att fästa tyget runt stolsbenen med nubb. Istället fick jag använda små smala spik. Klippte också ut tyget till armstödet där det gamla tyget hade ett litet hål. Ska sätta dit det nästa gång. Det sista jag gjorde var att plocka fram den lilla nackkudden, bytte vadd och började nåla på tyget. Så snart jag kommit till ryggen kan jag nog klara det själv och byta till fåtölj nummer två.

På bilden ser ni den gamla och nya tygbiten till armstödet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt. Har kollat med svärmor om snoddarna. Kan göras på två sätt. 1. Man viker ihop tyget och syr med en specialpressarfot. Blir du inte helt rund. 2. Man rullar in snodden, viker kanten - och syr för hand. Remsorna sys ihop på diagonalen. För att göra detta behövs lite tyg. Finns det något tyg över? Helst vill hon ha så mycket skära/klippa remsorna på diagonalen - d vs inte ut med trådarna. //Herr Nilsson

Helena Cronséll sa...

Vet inte hur mycket tyg det finns kvar. Ska försöka hinna med och klippa till det för fåtölj nr. 2 nästa gång och kollar om det blir över till snodd.